За принципової позиції Летичівської окружної прокуратури винуватця ДТП засуджено до реальної міри покарання

Летичівською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в суді щодо жителя м. Бар Вінницької області, обвинуваченого  у порушені правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох людей.

Як встановлено в суді, 19 липня 2016 року на одній із доріг у м. Деражня, обвинувачений здійснював керування мотоциклом  перевищив допустиму швидкість, внаслідок чого допустив зіткнення з скутером.

Внаслідок вказаних злочинних дій пішли із життя двоє молодих чоловіків.

За принципової позиції прокуратури в судових засіданнях, які тривали 3 роки, суд погодився з позицією прокуратури та за результатами судового провадження обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з позбавленням права керування транспортними засобами.

Не погодившись із вказаним рішенням суду обвинуваченим подано апеляційну та касаційну скарги, однак рішенням Верховного Суду від 07.09.2021 вирок Віньковецького районного суду залишено без змін та обвинуваченому залишено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з позбавленням права керування транспортними засобами.

Вказане рішення суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Заступник керівника
окружної прокуратури
Віталій Гриньків