Особливе місце серед окрас будь-якого міста традиційно займають квітники. Проте без дбайливих людських рук сьогоднішні красоти плавно перетворюються у бур’яни, а від квітників залишається лише назва. Квітуче місто потребує великої людської праці.    

   Джури Деражнянської ЗОШ №3 – рій КОСАКИ (керівник Атаманюк Я. Б.) ініціювали проект «Зробимо наше місто квітучим». Мета проекту – перетворити рідну Деражню на квітуче та затишне місто. Наш проект підтримали члени дитячого об’єднання «Екологічна варта» (керівник    Бондар Л. П.), учні та вчителі навчального закладу під керівництвом директора Дудар Г. Г.. В рамках проекту нами вже надано допомогу по прополці від бур’янів міських  квітників.

Спільний проект Деражнянської міської ради та Деражнянської ЗОШ №3 розпочато!

   Адже міський голова Ковпак А. М. багато уваги приділяє квітам у місті.

В 2016 році розпочато вертикальне озеленення, в 2017 придбано  посадковий матеріал тюльпанів, гіацинтів, крокусів. Нинішньої весни Деражня розцвіла! На клумбах з’явилися розкішні квіти, які поряд з підвісними вазончиками задають особливий тон центральній вулиці міста, парку. Втім, на жаль, не до кінця. У міськвиконкомі із сумом констатують – цьогоріч особливо допікають вандали і злодії. 60% квітів, висаджених навесні, просто покрали. Хто й навіщо це робить достеменно не відомо, але цей факт дуже обурює містян. Мабуть, «великі господарки», у яких немає нічого святого за душею. За декілька днів міські клумби, які так рясно цвіли тюльпанами, залишилися майже голими. Як тільки рука могла піднятися на такий квітковий вандалізм?

   Та попри все міська рада  й надалі планує  висаджувати квіти – для краси, яка тішила б око усіх жителів міста та його гостей.

    Хочеться від душі подякувати усім небайдужим деражнянцям, які відгукнулися на заклик міської ради та поділилися з містом квітами із своїх обійсть.

   З кожним роком збільшується кількість небайдужих жителів, які створюють зелені зони на прибудинкових територіях.

   Приємно, що до цієї роботи долучаються деякі підприємці, які роблять квітники біля своїх офісів та магазинів.

   Ось так, спільними зусиллями, будемо робити все, щоб місто потопало в квітах. Адже отримати Деражні славу квітучого міста руками одиниць небайдужих жителів та однієї працівниці КП «Деражнянська ЖЕК №1» за один сезон, звісно ж,  неможливо. Проте багато чого можна зробити вже зараз, треба тільки йти до мети разом!

   Шановні деражнянці, бережіть красу нашого міста, лише разом ми зробимо рідну Деражню квітучою!

 

 

 Джура рою «Косаки» Анастасія Собко